توضیحات
دانلود پیدیاف کتاب دیوان و نت تصانیف محمدعلی امیرجاهد
این کتاب از نسخه ی متعلق به کتابخانه ی خصوصی نیما فریدونی اسکن گرفته شده و در اینجا قرار گرفته است . در صورتی که این مطلب حقوقی از ناشر و نویسنده را پایمال نموده است برای برداشتن آن با ما تماس بگیرید.
زندگی نامه و بیوگرافی محمدعلی امیرجاهد
محمدعلی امیرجاهد (۱۲۷۵ در تهران – ۱۳۵۶ تهران) شاعر و تصنیفساز بود. اشعارش بیشتر مضامین میهنی، اجتماعی، عشقی، سیاسی و فلسفی داشت. وی بیش از یکصد سرودو تصنیف ساخته است و دو جلد کتاب دارد که جلد اول آن دیوان امیرجاهد در سال ۱۳۳۳ با نت آهنگهایش به چاپ رسیده است و جلد دوم آن نیز در مرداد ۱۳۴۹ چاپ و انتشار یافت.
او که نخستین فرزند خانواده بود، تحصیلات ابتدایی را در مکتبخانه شمس در گذر شیخ صفیالدین و مدرسه علمیه در خیابان شنی گذراند و برای تکمیل تحصیلات به دارالفنون رفت و در همین حال تا آغاز جنگ جهانی اول در روزنامه رسمی و جراید آن زمان به کار خبرنگاری و خدمات مطبوعاتی اشتغال داشت. وی در سال ۱۳۰۵ به انتشار سالنامه پارس پرداخت که انتشار آن ۲۸ سال ادامه یافت. امیرجاهد در سفری که به غرب ایران داشت توسط نیروهای قزاق روسیه دستگیر و پس از مدتی آزاد شد. در سال ۱۲۹۹ به استخدام مجلس شورای ملی درآمد و دبیر انجمن اشاعه و اعتلای موسیقی شد و مدتی هم مسئولیت هنرستان شبانه موسیقی را برعهده داشت.
در سال ۱۳۰۸ تصنیفهای او با صدای قمرالملوک وزیری و تار ارسلان درگاهی و مرتضی نیداوود بر روی صفحات ۷۸ دور ضبط شد. این آثار شامل تصنیفهایی در دشتی (کشور دل)، شور(جان من)، سهگاه (امان از این دل)، ماهور (به گردش فروردین)، به یاد درویشخان افشاری (در بهار امید) (در ملک ایران)، ماهور چهارگاه (هزاردستان به چمن)، ابوعطا (امان ز هجر رخ یار)، بیات ترک (بهار است و هنگام گشت) و شور (نرگس مست) است. امیرجاهد در سال ۱۳۵۶ در ۸۱ سالگی درگذشت.
منابع
مجید واصفی، دلنوازان، چاپ چهارم، ۱۳۹۰.
محمد علی امیر جاهد
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.